counter statistics نمک خوراکی را چگونه تهیه میکنند :: نود و هفت

نود و هفت

  • ۰
  • ۰

به‌ رغم توجه بسیاری از کشورها به این ماده ی حیاتی در طول تاریخ، که گاهی منجر به بروز جنگ بین آنها می ‌شد، قبلا در کشور ما توجه اندکی به این عنصر مهم حیاتی شده است.

سنگ نمک

قبل از احداث کارخانه‌های تصفیه ی نمک، نمک خوراکی در کارگاه‌های سنتی به این شکل تولید می ‌شد که به سنگ نمک استخراج شده از معدن، پس از آسیاب شدن و سرند کردن، یُد اضافه گشته و در کیسه‌های نایلونی زرد رنگ روانه ی بازار مصرف می ‌شد.

این نوع نمک، به علت آنکه هیچ گونه عمل تصفیه ‌ای روی آن انجام نمی ‌گیرد، غیر استاندارد بوده و مصرف خوراکی آن در درازمدت عوارض نامطلوبی ایجاد می ‌نماید و بایستی از مصرف آن جدا خودداری شود.

روش مکانیزه ی تصفیه نمک

روش تولید در کارخانه‌های تصفیه ی نمک شامل مراحل زیر است:

1- آسیاب کردن سنگ نمک (یا استفاده ی مستقیم از نمک تبخیری) و انحلال آن در آب خالص و تهیه ی محلول اشباع آب ‌نمک.

 2- اضافه کردن مواد شیمیایی برای رسوب کامل کلسیم و منیزیم و خارج نمودن مواد نامحلول.

3- عبور محلول آب نمک از فیلترهای شنی برای حذف ذرات ریزتر از 30میکرون.

4- تبخیر محلول اشباع نمک و تولید بلورهای (کریستال‌ها) خالص نمک و جداسازی آنها توسط سانتریفوژ.

5- شست ‌وشوی نهایی بلورهای نمک در سانتریفوژ و اضافه کردن یُد به آن.

6-  خشک کردن کریستال‌های نمک در خشک کن با استفاده از هوای گرم و انتقال نمک به سیلوهای ذخیره.

 7- بسته ‌بندی نمک با دستگاه‌های تمام اتوماتیک.

همان‌گونه که دیده می ‌شود در این روش علاوه بر افزایش میزان خلوص تا حداقل 5/99درصد، تمام ناخالصی‌های محلول و نامحلول نمک حذف می شوند و نیز به علت دمای بالای مورد استفاده، آلودگی‌های میکروبی(که در صنایع غذایی از اهمیت بالایی برخوردار است) از بین می ‌روند.

یُد دار کردن نمک

بسیاری از مواد غذایی به طور معمول در رژیم غذایی مردم کشورمان کم است. یُد از جمله ی این مواد است که هرچند بدن به مقدار زیاد آن احتیاج ندارد، اما کمبود آن هم مشکلات زیادی را به دنبال دارد.

اختلالات ناشی از کمبود یُد، بیش از یک ‌میلیارد نفر از مردم جهان و از جمله ایران را در معرض خطر قرار داده است. بررسی‌های به عمل آمده نشان می ‌دهد که نمک، ایده‌‌آل ‌ترین وسیله برای افزایش یُد است، زیرا تنها ماده ی غذایی است که در دسترس عموم مردم است و در بیشتر جوامع روستایی ممکن است تنها کالایی باشد که از خارج به آنها می ‌رسد.

روش‌های افزایش یُد به نمک ساده و قابل اجراست، به خصوص وقتی نمک برای مصرف تصفیه می ‌شود، یُد افزایی تاثیر بسیار ناچیزی در قیمت آن خواهد داشت. برای اضافه کردن یُد به نمک از ترکیبات یُدور یا یُدات ‌پتاسیم و به میزان 30 ‌تا50 ‌گاما (میلی‌ گرم در کیلوگرم) استفاده می‌ شود.

اضافه کردن یُد به نمک تاثیر بسیار زیادی در ریشه ‌کنی بیماری گواتر در بین مردم ایران داشته است.

مصرف نمک در ایران

مصرف نمک در ایران به طور متوسط 15‌گرم در روز به ازای هر نفر است که از این مقدار 6 -4 گرم از طریق نان و مواد غذایی فرآیند شده، و حدود 11- 9 گرم آن از طریق غذای سفره و آشپزخانه به بدن می رسد. این مقدار در مقایسه با استانداردهای جهانی رقم بالایی است.

متخصصین بهداشت و سلامت مصرف متوسط 5‌ گرم نمک در روز را برای هر نفر توصیه می ‌کنند.

یکی از علل مصرف بالای نمک در کشور ما، همگانی نشدن مصرف نمک تصفیه شده ی خالص است، زیرا نمک‌ های موجود در بازار اغلب تصفیه نشده و دارای ناخالصی‌های فراوان هستند که این ناخالصی‌ها عمدتا باعث پنهان کردن شوری نمک می ‌شوند.

کسانی که هم‌اکنون برای مصارف غذایی خود، نمک تصفیه شده ی خالص را به جای تصفیه نشده مصرف می‌ کنند، اذعان دارند که مصرف نمک آنها(به علت شوری بیشتر نمک تصفیه شده) به حدود دو سوم کاهش یافته است.

استاندارد ملی نمک طعام

اولین استاندارد نمک طعام در سال 1344‌ توسط موسسه ی استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران تدوین شد. این استاندارد تا کنون سه بار مورد تجدید نظر قرار گرفته است که بار سوم آن در تاریخ 30 فروردین 1385بود.

نمک خوراکی مشمول استانداردهای اجباری بوده و حداقل خلوص آن در این استاندارد 2/99‌درصد است.

ویژگی هایی که در یک نمک خوب، مد نظر قرار می گیرد، عبارتند از:

- ویژگی های فیزیکی مثل وضعیت ظاهری ، طعم و بو، مواد خارجی و اندازه ی ذرات.

- ویژگی های شیمیایی که شامل خلوص، مواد نامحلول در آب ، سولفات محلول در آب ، رطوبت و میزان ید.

منابع طبیعی نمک

نمک طعام به صورت جامد در معادن و ذخایر زیرزمینی یا محلول در آب دریا وجود دارد.

در ایران، معادن نمک در نواحی مختلف کشور دیده می شود که اغلب به شکل کوه های نمکی هستند و گاهی رگه های ضخیم نمک در آنها به چند کیلومتر می رسد.

چند نکته کاربردی برای مصرف نمک:

1- از نمک های تصفیه شده و دارای مُهر استاندارد استفاده کنید.

2- نمک مورد مصرف را در ظروف سربسته، خشک و تمیز نگهداری کنید.

3- اگر دچار فشار خون بالا هستید و یا زمینه ی این بیماری در خانواده و خویشاوندان شما وجود دارد، باید میزان نمک طعام رژیم غذایی خود را کاهش دهید.

منبع: afiyat.blogfa.com/post-28.aspx (شبکه بهداشت و درمان شهرستان میبد یزد)

*مطالب مرتبط:

اهمیت خالص بودن نمک طعام

خواص سدیم یا نمک طعام

عوارض مصرف نمک‌های تصفیه نشده (قسمت اول) و (قسمت دوم)

مضرات مصرف زیاد نمک

بیش از 14 نوع نمک خوراکی با تصاویری زیبا (قسمت اول) و (قسمت دوم)

افزودن نمک زیاد به غذا؛ یک عادت غلط غذایی 

 استفاده از نمک در غذا 


تولید نمک خوراکی در ایران

www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=41448
Translate this page
May 17, 2007 - قبل از احداث کارخانه‌های تصفیه ی نمک، نمک خوراکی در کارگاه‌های سنتی به این شکل تولید می ‌شد که به سنگ نمک ... متخصصین بهداشت و سلامت مصرف متوسط 5‌ گرم نمک در روز را برای هر نفر توصیه می ‌کنند. .... سکته چگونه رخ می دهد؟

نمک - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

https://fa.wikipedia.org/wiki/نمک
Translate this page
Persian Wikipedia
عناصر این ترکیب یونی، در نمک خوراکی سدیم و کلر هستند. با ورود ... نمک‌های تصفیه شده یددار به دلیل خلوص بالا میزان ید را بهتر و به مدت بیشتر حفظ می‌کنند.

نمک خوراکی را چگونه تهیه می کنند/عکس ها و فیلم - نتایج زنده

90sport.blogsky.com/.../نمک-خوراکی-را-چگونه-تهیه-می-کنند-عکس...
Translate this page
Oct 9, 2015 - قبل از احداث کارخانه‌های تصفیه ی نمک، نمک خوراکی در کارگاه‌های سنتی به این شکل تولید می ‌شد که به سنگ نمک استخراج شده از معدن، پس از آسیاب ...

تحقیق در مورد نمک خوراکی|نمک خوراکی چگونه بدست می اید - انشا

ensha20.blogsky.com/.../تحقیق-در-مورد-نمک-خوراکی-نمک-خوراکی...
Translate this page
Oct 9, 2016 - تحقیق در مورد نمک خوراکی|نمک خوراکی را چگونه تهیه می کنند|طرز تهیه نمک خوراکی ... معنی - سنگ نمک چگونه تشکیل می شود|طرز تهیه نمک خوراکی.

تحقیق در مورد نمک خوراکی|نمک خوراکی را چگونه تهیه می کنند

lapshak5.rozblog.com/.../تحقیق-در-مورد-نمک-خوراکینمک-خوراکی...
Translate this page
2 days ago - Oct 9, 2015 - نمک خوراکی را چگونه تهیه می کنند/عکس ها و فیلم .... نمودن آب نمکی که از منابع دیگر همچون چاه نمک و دریاچه ی نمک، به دست آمده تهیه می ...

نمک خوراکی را چگونه تهیه می کنند - پست نما

www.postnama.ir/post/.../نمک-خوراکی-را-چگونه-تهیه-می-کنند.htm...
Translate this page
نمک خوراکی را چگونه تهیه می کنندنمک خوراکی را چگونه تهیه می کنند نمک خوراکی را چگونه تهیه می کنند نمک خوراکی را چگونه تهیه می کنند نمک خوراکی را چگونه تهیه ...

معنی - سنگ نمک چگونه تشکیل می شود|طرز تهیه نمک خوراکی|نمک چگونه ...

20mani.mihanblog.com/post/4
Translate this page
تحقیق در مورد نمک خوراکی|نمک خوراکی را چگونه تهیه می کنند|طرز تهیه نمک خوراکی. 1; 2; 3; 4; 5. لاپشاک بازدید : 42 یکشنبه 25 مهر 1395 نظرات (0) ...

نمک خوراکی چگونه تهیه میشود - پارس شیمی

parschemical.com/catproduct/نمک-خوراکی-چگونه-تهیه-میشود
Translate this page
چنانچه مایلید بدانید که نمک خوراکی چگونه تهیه میشود و منابع تهیه آن در کجاست و چه ... پارس شیمی | تولید کننده نمک خوراکی تصفیه شده یدار دار و نمک صنعتی با ...

فرآیند و خط تولید نمک طعام | راه گشا

rahgoshah.com/learn/فرآیند-و-خط-تولید-نمک-طعام.html
Translate this page
مجموعه فنی و مهندسی راه گشا :نمک طعام به صورت جامد در معادن و ذخایر زیرزمینی یا ... نمک خوراکی مشمول استانداردهای اجباری بوده و حداقل خلوص آن در این استاندارد ۲/۹۹‌درصداست. ... می شوند و سایر کریستال ها جهت رشد مجدد مسیر سیرکولاسیون را طی میکنند.

تحقیق درباره طرز تهیه نمک | کافه لینک

www.cofelink.com/طرز-تهیه-نمک-دانلود-فایل/
Translate this page
سنگ نمک. قبل از احداث کارخانه‌های تصفیه ی نمک، نمک خوراکی در کارگاه‌های سنتی به .... بهداشت و سلامت مصرف متوسط ۵‌ گرم نمک در روز را برای هر نفر توصیه می ‌کنند.

سایت اسماعیل بارکزی - چگونه نمک تشکیل میشود

sistani98.blogfa.com/post/46
Translate this page
سایت اسماعیل بارکزی - چگونه نمک تشکیل میشود - وبلاگی اجتماعی - سایت ... نمک همچنین در تهیه ابزار آلات نوری و صنایع غذایی جهت حفظ و نگهداری مواد خوراکی مصرف ...

نمک خوراکی را چگونه تهیه می کنند | جستجو در وبلاگها | وبلاگ 24 - مرجع ...

weblog24.site/list/نمک-خوراکی-را-چگونه-تهیه-می-کنند.html
Translate this page
نتایج جستجوی عبارت ' نمک خوراکی را چگونه تهیه می کنند ' از بین کلیه اطلاعات و وبلاگهای ثبت شده در سایت در زیر نمایش داده شده است
  • ۹۵/۰۷/۲۷
  • مطلب خوان مطلب خوان

نظرات (۱)

چهار تا مطلب بیشتر میزاشتین نمیمردید

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

روزنگار 96

صلوات